Plan vrijblijvend afspraak

Nieuws

Eric Jansen, bedrijfsadviseur in de regio Alkmaar

bedrijfsadviseur Eric Jansen

bedrijfsadviseur Eric Jansen

Eric Jansen: groei, leiderschap en nieuwe kansen

Onze nieuwe bedrijfsadviseur Eric Jansen heeft bepaald niet stilgestaan in zijn carrière. Hij begon zijn loopbaan bij een accountantskantoor. Eric werkte, studeerde en legde daarmee de basis voor alles wat nog zou volgen. Na ruim twee jaar zette hij een grote stap naar een familiebedrijf in automaterialen. Hij was direct betrokken bij verschillende verbeteringen van dit groeiende familiebedrijf en meer dan dat. In dit artikel volgen we zijn pad van cijferspecialist tot bedrijfsadviseur.

Eric: “Bij het familiebedrijf kreeg ik de kans om alle facetten van het ondernemen te leren en aan ieder bedrijfsonderdeel te bouwen. Uiteindelijk werd ik managing director en stuurde samen met de eigenaar het bedrijf aan.” Het resultaat van hun gezamenlijke visie op groei werd een uitbreiding naar vier vestigingen. In de periode daarna werd Eric mede-eigenaar van het familiebedrijf.

Fusies en overnames

Eric deed overnames en was direct betrokken bij de fusie met een concurrerende grossiersgroep. Samen met hen bouwde hij het bedrijf uit naar twintig vestigingen. “Door deze ervaringen leerde ik niet alleen over groei, maar ook over samenwerken en het belang van een sterke bedrijfscultuur. Iedere afdeling en medewerker moet bij iedere groeifase klaar zijn voor de volgende stap. Van de managers om je heen tot talentontwikkeling, ICT en marketing.”

Verkoop en integratie bedrijfsstrategie

Toen een grote speler in de markt het familiebedrijf wilde kopen, begeleidde Eric de verkoop en zorgde voor een soepele overgang. Ook daarna bleef zijn rol belangrijk. Deze speler had meerdere familiebedrijven gekocht en Eric hielp bij de integratie naar één bedrijfsstrategie. Aansluitend werd hij als COO verantwoordelijk voor logistiek, supply chain, facilitair en het netwerk van 120 vestigingen in Nederland en België. Daar hielp hij samen met zijn team 2500 medewerkers om hun plek te vinden en bij te dragen aan het bedrijf.

Een andere richting

Het moederbedrijf LKQ heeft inmiddels vestigingen in zestien verschillende landen.

Eric: “In de laatste 3 jaar veranderde er veel. Het ging steeds meer om de cijfers op korte termijn en het Europese beleid. Ik miste de focus op de lokale business. Daarom koos ik er in 2023 voor om te vertrekken en na te denken over het leven en wat ik wilde gaan doen.”

“Bij thexton armstrong vond ik wat ik zocht.

Hier kan ik mijn ervaring gebruiken om andere bedrijven te laten groeien.”

Deel uitmaken van een team waar kennis en ervaring centraal staan was voor Eric een belangrijke reden om over te stappen. “De franchisebriefing voelde direct goed. Ik voelde me meteen welkom. Hier kan ik mijn kennis delen, maar ook structuur in mijn eigen denken en werken brengen,” vertelt hij enthousiast.

Schat aan ervaring

Eric brengt veel ervaring mee. Zijn focus ligt op de groeistrategie, waaronder ‘buy & build’ strategie en de impact hiervan op de bedrijfsvoering. In zijn aanpak staan het team en de medewerkers centraal. Klantgerichtheid, zowel intern als extern, is altijd het belangrijkst. “Ik ondersteun ondernemers in hun ambities. Mijn ervaring met alle aspecten van het ondernemerschap zet ik in om echte verbeteringen te realiseren. Ik help ondernemers graag om hun volledige potentieel te bereiken” vertelt hij.

Nieuw hoofdstuk

Bij thexton armstrong begint Eric aan een nieuw hoofdstuk en zet hij zijn ervaring in om andere bedrijven te helpen groeien. Hij bouwt verder aan een sterk zakelijk netwerk in de regio Alkmaar en zorgt ervoor dat ondernemers hun dromen waarmaken.

Naast zijn werk geniet Eric volop van het leven. “Ik houd van reizen met mijn gezin, afwisselend mooie plekjes in Europa en verre reizen.” Verder gaat hij regelmatig samen met vrienden naar concerten, theater, maar hij houdt ook van samen gewoon lekker eten en drinken. Eric: “Je kunt succesvol zijn en tegelijkertijd genieten.”

Vrijblijvend adviesgesprek?
Wil jij vrijblijvend in gesprek met Eric? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel Eric op 06 – 27 098 150.