Plan vrijblijvend afspraak

Blog

Koen Berghuis: van projecten naar partnerschappen

bedrijfsadviseur Koen Berghuis

bedrijfsmentor Koen Berghuis

In een zakelijke omgeving waar cijfers en resultaten vaak de boventoon voeren, focust bedrijfsadviseur Koen Berghuis juist op menselijk contact. Met meer dan tien jaar ervaring als adviseur laat hij zien dat succes niet alleen in cijfers te meten is, maar juist in de kracht van persoonlijk contact en vertrouwen. Daarmee heeft hij zijn aanpak verder ontwikkeld. Vergeleken met het begin kiest Koen bewuster zijn projecten en klanten. Hij gaat voor diepgang en duurzaam resultaat.

Voor Koen is de klik met de ondernemer cruciaal. “Zonder die klik en vertrouwen kan ik niet effectief zijn,” benadrukt hij. Deze manier van denken maakt hem kritischer in zijn projecten. Koen werkt het liefst met klanten waar hij echt een connectie mee voelt. “Als die connectie er is, krijg ik energie van mijn werk en volgt er resultaat. Geduld is iets wat ik heb moeten leren, maar het betaalt zich altijd uit.”

Verbinding is essentieel

Koen heeft zijn aanpak door de jaren heen verder ontwikkeld. “In mijn vroege jaren was ik voornamelijk gericht op het afronden van projecten. Nu blijf ik betrokken, lang nadat een project officieel is afgerond” legt hij uit. “Ik merk dat mijn aanwezigheid dingen in beweging zet. We werken ook aan meer dan alleen een plan, we veranderen de cultuur. Ondernemers worden aangemoedigd om actiever en opener te zijn, en dat is uiteindelijk veel waardevoller dan het simpelweg halen van doelstellingen.”

Impact op bedrijven

Koen illustreert zijn aanpak met het voorbeeld van een bedrijf dat kampte met financiële problemen en op de rand van sluiting stond. Door intensieve samenwerking en een grondige herziening van het prijsbeleid, wist hij met de ondernemers een keerpunt te bereiken.  Binnen zes maanden wist het bedrijf niet alleen te overleven, maar zagen zij ook hun inspanningen beloond. Een ander voorbeeld is een installatiebedrijf, dat zowel eenvoudige als complexe projecten aannam. Koen besloot met de ondernemer om het bedrijf op te splitsen, zodat elk team zich op specifieke projecten kon richten. Daardoor kan deze ondernemer zich nu concentreren op grote, uitdagende projecten. Momenteel begeleidt Koen de bedrijfsoverdracht van een ondernemer die hij jaren terug voor het eerst adviseerde.

De eerste ontmoeting telt

Voor Koen is persoonlijk contact essentieel. “Mijn eerste ontmoeting met een ondernemer is altijd persoonlijk, nooit online. Het is cruciaal dat er een gevoel van openheid en vertrouwen is vanaf het begin,” benadrukt hij. “Ik kan met mijn ervaring nu inspelen op wat past bij de ondernemer als mens. Dat had ik tien jaar geleden niet gekund.”

Het draait om meer dan cijfers

Koen kijkt terug op de afgelopen tien jaar en ziet hoe deze aanpak hem heeft verrijkt. “Werken met fijne klanten geeft energie. Ik sta nu sterker in mijn schoenen, ben selectiever en focus op betekenisvolle relaties. Dat is de beste basis voor echte verandering en succes. Het mooiste moment? Maanden later terugkeren naar een bedrijf en de positieve verandering met eigen ogen zien. Hoewel de cijfers belangrijk zijn, is het uiteindelijk de menselijke factor die het echte verschil maakt.”

Vrijblijvend adviesgesprek?
Wil jij een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek met een bedrijfsadviseur van thexton armstrong? Neem dan rechtstreeks contact op met Koen Berghuis of met één van onze andere bedrijfsmentoren bij jou in de buurt. Je kunt ook ons contactformulier gebruiken.