Plan vrijblijvend afspraak

Blog

Vijf stappen om jezelf en je onderneming weer fit te maken

bedrijfsadviseur voor een fitte onderneming

bedrijfsadviseur voor een fitte onderneming

Het bestaan van een MKB’er is niet altijd gemakkelijk, maar als jij lekker in je vel zit komt dat jouw onderneming ten goede. Jij bepaalt immers het succes van je zaak. Om je bedrijf naar de top te brengen, moet je het beste uit jezelf halen. Deze vijf stappen helpen je om fit te worden en de productiviteit van jezelf en je bedrijf te verhogen.

Stel jezelf voordat je begint de volgende vraag:  Hoe gezond is jouw bedrijf? Het schijnt dat fitte mensen beter functioneren, maar ook een beter denkvermogen hebben. Een fitter brein helpt je om betere besluiten te nemen. Je hersens moet je net als je spieren trainen om sterker te worden. De volgende stappen helpen om een topondernemer te worden:

1) Stel haalbare doelen op
Het opstellen van toets- en haalbare doelen zorgt voor helderheid. Bijvoorbeeld: “Op 31 december 2023 maak ik 15 procent meer winst op mijn omzet.”

Om het hoofddoel te behalen, zijn subdoelen nodig. Aan het eind van dit jaar:

a. Is onze productiviteit met 20 procent toegenomen,
b. Is de brutomarge met 10 procent verhoogd,
c. Ben ik fit en verhoog daarmee mijn productiviteit.

2) Stel een plan per subdoel op
Om je hoofddoel te behalen, moet je ervoor zorgen dat je je subdoelen kunt afstrepen. Zie deze doelen als je stappenplan. Om subdoel c van de eerste stap te bereiken, doe je het volgende:

a. Volg minstens drie keer per week een cardio training van 20 minuten,
b. Drink dagelijks minstens vijf glazen water,
c. Eet fruit als tussendoortje in plaats van zoetigheid.

3) Zet kleine stappen en beloon jezelf
Neem je tijd en meet wat je doet. Trakteer jezelf op een middagje vrij als je een subdoel behaald hebt. Vier de kleine successen. Doe iets waar je zin in hebt: ga naar de film of de sauna.

4) Zorg voor een klankbord
Je hebt iemand nodig die met je meedenkt en waarmee je kunt sparren. Een klankbord houdt je scherp. Dat kan een vriend of iemand uit je netwerk zijn. Het is ook mogelijk om de hulp van een bedrijfsadviseur in te schakelen.

5) Zet jezelf op de eerste plaats
Werk eerst aan jezelf voordat je je op je bedrijf stort. Jij bent de drijvende kracht achter het succes van je onderneming. Als jij goed in je vel zit, komt dat de onderneming ten goede!

Bovenstaande stappen helpen je op weg om het beste uit jezelf en je onderneming te behalen. Als jij fit bent en je goed voelt, straalt dat over op je bedrijf en motiveer jij je personeel om ook het beste uit zichzelf te halen. Goed voorbeeld doet goed volgen! Start dus nog vandaag; jij fit, je team fit en je onderneming fit!

Wil jij eens sparren met een bedrijfsadviseur over de conditie van jouw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op.