Plan vrijblijvend afspraak

Nieuws

Joost Knigge, bedrijfsadviseur in de regio Amsterdam

joost knigge bedrijfsadviseur regio amsterdam

bedrijfsadviseur regio amsterdam joost kniggeMidden in zijn zesweekse opleidingsperiode met alle ins en outs over thexton armstrong, beantwoordt onze nieuwe bedrijfadviseur Joost Knigge met plezier een paar vragen. Tijdens deze opleiding maakt hij kennis met onze methodiek, missie, visie en de winstlekkagetool. Joost leert ook veel over de specifieke uitdagingen van de mkb-ondernemer en hoe hij hen als bedrijfsmentor in de volle breedte kan helpen bij hun dilemma’s en alles wat ze dagelijks tegenkomen. Hij gaat binnenkort aan de slag in de regio Amsterdam. Joost vertelt welke kennis en ervaring hij meebrengt voor onze klanten en wat hem zo aanspreekt in de rol van bedrijfsmentor.   

Joost heeft een brede achtergrond. Hij is al zijn hele leven een fanatieke teamsporter. “Met name honkbal, maar ik vind eigenlijk alle balsporten leuk en ben een echte teamplayer.” Zegt hij lachend. “Samen ertegenaan, elkaar de waarheid zeggen en kunnen incasseren, dat spreekt mij aan. Toen ik na mijn studie bedrijfskunde bij KPN ging werken merkte ik hoeveel ik in de teamsport had geleerd. Daar had ik ook in mijn werk iets aan. Uiteindelijk heb ik vijftien jaar in de marketing bij KPN gewerkt.”

Ondernemerschap

Joost: “Toen ik leidinggevende functies kreeg bij KPN, werd dat teamaspect uit de sport nog interessanter voor mij, daar wilde ik meer mee gaan doen. Tien jaar geleden koos ik daarom voor het ondernemerschap. Als ondernemer begeleidde ik bedrijven bij ontwikkel- en verandertrajecten. Daarbij gaf ik training en coaching in persoonlijk leiderschap, teamontwikkeling en samenwerking. Omdat ik de werkinhoud van de mensen die ik begeleidde ook heel boeiend vond, liet ik ze zoveel mogelijk leren en ontwikkelen vanuit de dagelijkse praktijk.”

Business coaching

“De afgelopen periode merkte ik dat ik de inhoud er nadrukkelijker bij wilde betrekken. Het idee van business coaching zat al een tijd in mijn achterhoofd toen ik werd benaderd door thexton armstrong met de vraag of ik interesse had om bedrijfsmentor te worden.” zegt Joost. “Dat liet ik een paar weken bezinken. Intussen verdiepte ik me in de informatie die ik van thexton armstrong kreeg. Daarin las ik onder meer dat er in tien jaar veel kennis en ervaring is opgebouwd en dat de aanpak en methodiek zichzelf in die tijd heeft bewezen. Zoals bijvoorbeeld de winstlekkagetool waarmee je een scan maakt van het bedrijf en die veel aanknopingspunten voor verbetering oplevert. Ik raakte steeds geïnteresseerder en ging in gesprek met een aantal bedrijfsmentoren over hun ervaringen. Fijne gesprekken waarin ook hun nuchterheid me aansprak. Toen was de keuze snel gemaakt. Een belangrijk voordeel vind ik, dat ik hier als zelfstandige bedrijfsadviseur wél collega’s heb. Het is mooi dat je als team kunt sparren en elkaar aanvult en versterkt.”

Wat breng jij mee voor onze klanten?

Joost: “Mkb-ondernemers in de regio Amsterdam kunnen op me rekenen als mensgerichte sparringpartner. Ik woon hier en heb affiniteit met de problematiek die hier speelt, dat werkt fijn. Verder zet ik graag mijn kennis als bedrijfskundige voor klanten in en kan ik met mijn ervaring als trainer en coach ondernemers helpen om verder in hun rol te groeien. Bijvoorbeeld als ze zich afvragen wat er nu eigenlijk uitgekomen is van hun dromen, hoe ze goede keuzes voor zichzelf maken en hoe ze kunnen zorgen voor een betere balans. Ik kijk ernaar uit om me in te leven in ondernemers, een vertrouwensband met ze op te bouwen en ze een flinke stap verder te helpen.”

Wil jij vrijblijvend in gesprek met Joost? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel Joost op 06 – 53 512 828.