Plan vrijblijvend afspraak

Blog

Ger de Bruyn: Visie over 5 jaar

gesprekspartner

Ger de Bruyn startte in 1998 zijn bedrijf Ingressus samen met een vennoot die enkele jaren later afhaakte vanwege een burn-out. Hij heeft inmiddels 12 medewerkers en is gespecialiseerd in bibliografische metadata en zakelijk informatiebeheer. Zijn klanten variëren van ziekenhuizen, hogescholen, universiteiten tot kennisorganisaties als de Hoge Raad en TNO. Ger zet vol in op de kenniseconomie.

Ger: “We zijn ons bedrijf begonnen in een tijd dat alle bibliotheken moesten digitaliseren. Ik zag kansen. Wij startten als een projectorganisatie, maar toen mijn vennoot burn-out raakte zocht ik naar meer financiële zekerheid en ging verbreden om een goede basis te creëren. Ingressus startte met licenties en hosting voor software van relatief kleine buitenlandse partners, die zijn namelijk flexibel. Zo konden wij in software een snelle vertaalslag maken naar de behoefte van Nederlandse gebruikers. Dat bouwden we verder uit en bieden wij onze klanten nu op een breed vlak support vanuit de specifieke kennis van onze medewerkers. Ingressus is ook een boekhandel voor bibliotheken, inclusief het uitleenklaar maken.”

“Zo’n 6 jaar geleden ging ik in zee met thexton armstrong. Ik werk vanuit de inhoud van mijn vak en miste na verloop van tijd een gesprekspartner met kennis van zaken. Jean Korthals Altes heeft veel ervaring met MKB bedrijven en hij geeft mij inzichten en nieuwe invalshoeken. Ik vind het fijn om met hem te kunnen sparren.”

Waar sta je nu met Ingressus?
“De afgelopen 3 jaar kwam er veel op ons bedrijf af. Corona heeft dat nog eens versterkt, ook omdat ik kort daarvoor geïnvesteerd had. Voor onze kleine onderneming zonder grote reserves bleek de impact groot en ik voelde de verantwoordelijkheid voor 12 medewerkers. Gelukkig zijn we goed door die periode heen gekomen, maar het is nu wel zaak om grote en vernieuwende stappen te zetten.”

Wat ga je concreet doen de komende jaren?
“Ik wil mijn bedrijf anders vormgeven nu ik zelf richting pensioen ga. Zeker in dat proces heb ik veel aan de kennis en inzichten van Jean. Daarnaast wil ik onze app ‘Vakliteratuur’ verder verbeteren. Die hebben wij in eigen beheer ontwikkeld en we draaien daarmee het bibliotheek proces om. Dat betekent concreet dat je als kennis professional je interesse kunt bepalen in onze app. Van breed tot heel specifiek. De app selecteert daarna continu uit alle beschikbare informatie de artikelen van jouw voorkeur. Ben je bijvoorbeeld energiedeskundige of jurist dan houdt de app je steeds op de hoogte van relevante vakliteratuur en ontwikkelingen. Je blijft dus goed geïnformeerd en hoeft niet meer zelf op zoek. In feite komt de bibliotheek zo naar je toe, daarom kan dit ook voor bibliotheken een moderniseringsslag zijn. Bovendien kan de app bibliotheken ondersteunen om ’t werk gedaan te krijgen omdat enorm veel bibliothecarissen nu uitstromen.”

Wat heb jij over 5 jaar bereikt?
“Dan zijn we aantoonbaar succesvoller in alles wat we nu doen. We zetten vol in op de kenniseconomie en doen meer dan de traditionele bibliotheek altijd heeft gedaan. Onze app ‘Vakliteratuur’ is verder uitgebouwd. Met nieuwe technieken brengen we informatie uit databanken, sociale media en het nieuws makkelijker bij de kennis professional. Over 5 jaar zijn wij de actief informerende partij die je scherp houdt op je vakgebied. En omdat ik dan 65 ben is het belangrijkste dat mijn bemoeienis minder is zodat ik minder kan gaan werken. Ik werk serieus aan een mooi pakket dat tegen die tijd klaarligt voor een eventuele overnamekandidaat.”

Wil jij eens praten en sparren met een mentor van thexton armstrong over jouw onderneming en processen?
Vul het formulier in op onze site, of mail je gegevens naar [email protected] of bel 036-2340 185. We nemen dan contact met je op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.