Plan vrijblijvend afspraak

Nieuws

Edwin Esser, bedrijfsadviseur in de regio Tilburg

bedrijfsadviseur Edwin Esser

bedrijfsadviseur Edwin Esser

Edwin Esser: nieuw gezicht, vertrouwde expertise

“Het begon allemaal met mijn liefde voor techniek,” zegt Edwin Esser met een twinkeling in zijn ogen. Zijn 26-jarige carrière bij een vooraanstaand softwarebedrijf is een verhaal van groei, aanpassing en uiteindelijk verandering. Edwin, ooit begonnen als technisch consultant, ontwikkelde zich via beleid tot algemeen directeur. Na de overname door een Amerikaans bedrijf, raakte hij vervreemd van de organisatie waarin hij zich ooit zo thuis had gevoeld. Zijn stap naar thexton armstrong is voor hem niet meer dan logisch.

De wereld was Edwins klaslokaal; hij reisde veel voor zijn werk en woonde met zijn gezin onder meer een half jaar in de Verenigde Staten en een tijd in Duitsland. “Ik zat meer in vliegtuigen dan dat ik thuis was,” lacht hij. Zijn ervaringen wereldwijd hebben hem gevormd, zowel professioneel als persoonlijk. Als algemeen directeur werkte Edwin aan een bedrijfscultuur die gebaseerd was op gelijkheid en betrokkenheid. “Ik vond het belangrijk dat iedereen zich eigenaar voelde van zijn werk,” legt hij uit. Maar na de overname door een Amerikaans bedrijf veranderde deze cultuur abrupt.

Op zoek naar betekenis

De impact op het personeel van de organisatorische veranderingen raakte hem. “Het persoonlijke aspect ging verloren. Ik vond het moeilijk om te zien hoe collega’s die al 10 of 15 jaar bij ons werkten, tijdens een korte Zoom-call in groepjes hoorden dat ze ontslag kregen.” Na 26 jaar, waarin Edwin voor het grootste deel de rol van beleid en management had, begon de druk van deze top-down bedrijfsstructuur zijn tol te eisen. “Ik zocht naar meer betekenis en verbinding in mijn werk, het was tijd voor iets nieuws. Toen ik vertrok voelde dat als een bevrijding, als een nieuw begin.” Edwin maakte een afspraak met bedrijfsmentor Richard Lock, een oude bekende uit de ICT-branche. “Ik hoorde hem helemaal uit over zijn werk bij thexton armstrong, dat was de vonk voor mijn overstap” lacht hij.

Logische keuze

thexton armstrong voelt voor Edwin als een logische keuze. “Ik wil mijn brede kennis en ervaring graag gebruiken om mkb-ondernemers te ondersteunen en voor hen het verschil te maken.” Edwin gaat aan de slag in de regio Boxtel en Tilburg, deze regio kent hij goed omdat daar ook zijn wortels liggen. Hij kijkt uit naar deze nieuwe fase en heeft inmiddels een intensief intern opleidingstraject doorlopen. “Mijn ervaring in pre-sales, waar luisteren en uitleggen centraal staan, komt nu goed van pas omdat het bij thexton armstrong gaat om goed luisteren naar wat mkb-ondernemers écht nodig hebben.”

Toekomstvisie

In zijn vrije tijd is Edwin een gepassioneerde golfer en trekt hij er graag op uit met zijn camper. “Van een weekendje Zeeland tot fietsen op de Veluwe, daar genieten we enorm van.” Hij spreekt met warmte over zijn recente reis naar de Noordkaap, een tocht die hem en zijn vrouw dierbare herinneringen heeft gebracht. Kijkend naar de toekomst, is Edwins ambitie glashelder: “Ik wil de komende vijf jaar voor tenminste 20 ondernemers een verschil maken. Niemand heeft alle kennis in huis en je weet niet wat je niet weet. Zonder sparringpartner kan dat best eenzaam zijn. Ik wil graag naast die ondernemers staan om samen hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen.”

Wil jij vrijblijvend in gesprek met Edwin? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel Edwin op 06 – 24 356 746.