Plan vrijblijvend afspraak

Nieuws

Arnoud Kramer, bedrijfsadviseur in de regio Hilversum en Utrecht

bedrijfsadviseur Arnoud Kramer

bedrijfsadviseur Arnoud Kramer

‘Ik breng graag het plezier in ondernemen terug’

Arnoud Kramer heeft een uitgebreide carrière achter de rug in internationale belastingen en het ondernemerschap. Hij kijkt ernaar uit om vanaf januari ondernemers te ondersteunen bij thexton armstrong. Hij begon als internationaal fiscalist, werkte voor trusts en runde bijna 9 jaar een eigen restaurant op Curaçao. Nu bundelt Arnoud al deze ervaringen en wordt sparringpartner voor ondernemers. Hij vindt het leuk om er samen voor te zorgen dat hun bedrijf efficiënter wordt. Arnoud: “Ondernemers willen graag hun droom verwezenlijken, ik help ze om problemen op te lossen zodat ze weer met plezier kunnen ondernemen.”  

Arnouds loopbaan begon bij PWC in Amsterdam. Met zijn kennis van internationaal belastingrecht adviseerde hij daar zowel Nederlandse als buitenlandse bedrijven om te voorkomen dat zij dubbele belasting betalen. “Het gaat om het vinden van de balans tussen de internationale belastingverdragen” legt hij uit. Arnouds vermogen om binnen de complexiteit van internationale belastingwetten te navigeren, kwam goed van pas in de trustsector. Daar werkte hij aan het opzetten van lokale vestigingen voor buitenlandse bedrijven. “Zo zorgde ik er binnen de legale kaders voor dat de belastingdruk geminimaliseerd werd” zegt hij.

Een avontuur op Curaçao

In 2006 nam Arnoud samen met zijn vrouw een gedurfde stap door naar Curaçao te verhuizen. Daar deed hij zijn niet alleen zijn fiscale werk, maar ontdekte ook zijn passie voor de horeca. Zijn restaurant, ASK for Food, was een antwoord op de behoefte aan snelle, kwalitatieve maaltijden voor de lokale inwoners op Curaçao. “Het runnen van een restaurant leerde me de essentie van ondernemerschap: passie volgen, problemen oplossen en een efficiënte bedrijfsvoering” vertelt Arnoud als hij terugdenkt aan die periode.

Terug in Nederland

Op Curaçao werden zijn drie zoons geboren. De economische situatie op Curaçao was de drijvende kracht achter het besluit om als gezin terug te keren naar Nederland. “De economische crisis die het eiland trof, had een directe impact op de lokale bedrijven, waaronder mijn klantenkring,” legt Arnoud uit. Veel inwoners verhuisden naar Nederland op zoek naar beter betaald werk, waardoor de lokale markt aanzienlijk kromp.

Na zijn terugkeer werkte Arnoud bij de FIOD aan risicobehandelplannen en strategieën voor kennisbehoud. Toen daar zijn contract afliep zette hij al zijn werkervaring eens op een rijtje. “Ik vroeg me af: wat is de rode draad in mijn loopbaan? En ik realiseerde me dat ik als generalist complexe situaties kan begrijpen en vereenvoudigen” zegt hij. “Daarmee wil ik ondernemers helpen hun dromen te realiseren en zo kwam thexton armstrong op mijn pad. Ik vind het mooi om samen met de ondernemer problemen op te lossen, hun kopzorgen weg te halen, zodat ze weer met plezier kunnen ondernemen. Met mijn uitgebreide ervaring sta ik voor een luisterend oor en strategische begeleiding” legt Arnoud uit.

Persoonlijk leven en ambities

In zijn vrije tijd geniet Arnoud van koken, buiten zijn, lezen en tijd met zijn gezin. Over zijn ambities bij thexton armstrong zegt hij: “Ik wil een bloeiende praktijk opbouwen waarbij vertrouwen centraal staat. Het is mijn passie om ondernemers te zien groeien zodat ze hun bedrijf weer met nieuwe energie en enthousiasme kunnen leiden.”

Wil jij vrijblijvend in gesprek met Arnoud? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel Arnoud op 06 – 83 698 871.