Plan vrijblijvend afspraak

Blog

7 goede voornemens voor ondernemers en hun organisatie

7 goede voornemens voor ondernemers en hun organisatie

7 goede voornemens voor ondernemers

Het jaar is alweer 23 dagen oud! De tijd vliegt voorbij, maar het is nooit te laat om je goede voornemens uit te gaan voeren. Heb jij ze gemaakt? Of laat jij je niet gek maken?

Dát is pas een goed voornemen; tenslotte is elke dag een mooie dag om met een goed voornemen te beginnen.

Hoe zit het trouwens met jouw onderneming? Ben jij klaar voor 2024? Gun jezelf en je organisatie deze zeven goede voornemens!

 

Tijd voor jezelf

Het wordt tijd dat je jezelf in deze periode ook een mooi presentje gunt. Met de volgende zeven goede voornemens maak je er een topjaar van voor jezelf en je bedrijf. Je zult deze geschenken alleen wel vooral aan jezelf cadeau moeten doen.

1) Een vernieuwde passie voor het ondernemerschap

Aan deze toverdrank kan geen concurrent of ontevreden medewerker afbreuk doen. Hernieuw je energie om vol aan de bak te gaan voor je onderneming. Ga terug naar de basis: waarom ben je ooit begonnen met wat je doet? Wat heeft jou en je bedrijfsvoering eerder tot grote hoogte gebracht? Oftewel: maak ondernemen weer leuk voor jezelf!

2) Een nieuwe dosis onderscheidend vermogen

Creëer iets wat niemand anders in jouw omgeving heeft. Iets waar je concurrenten jaloers naar kijken en waarvan ze nooit helemaal begrijpen hoe jij en jouw team het voor elkaar boksen. Vraag jezelf daarbij af welke ideeën je nog in de wacht hebt staan om je voorsprong uit te bouwen. Zet bovendien in op de kennis van jou en je team, met de overtuiging dat jullie precies weten wat de klanten willen.

3) Formuleer een scherpe strategie waar je jaren mee vooruit kan gaan

Gebruik je strategie als een wegwijzer waar iedereen in jouw organisatie mee uit de voeten kan. Onze tip voor het stellen van zakelijke doelstellingen: Formuleer deze zo kraakhelder, dat het voelt alsof besluiten vanzelf genomen worden. Zorg dat je het zelf daarbij goed weet over te brengen op je team.

4) Een bedrijfscultuur die het gedrag van al jouw medewerkers stuurt

Hoe zou je willen dat jouw team met elkaar en met jullie klanten omgaat? Probeer dat te verwoorden voor jezelf om dit vervolgens over te brengen aan je team. Wanneer je dit voor jezelf onder woorden brengt, dan kun je hier beter draagvlak voor creëren bij je personeel.

5) Wees de werkgever die je zelf zou willen hebben

Wil je een team met gedreven managers en medewerkers, die weten wat de doelen van de organisatie zijn en zelfstandig aan jou vertellen hoe de zaken lopen als er van afgeweken wordt? Zorg dan dat ze altijd op de hoogte zijn van dát wat jij van hen verwacht. Stel jezelf daarbij de vraag: als jij een baas zou hebben hoe zou jij willen dat die zich gedroeg? En: wat kan jij jezelf meegeven om dichter bij dat ideaal te komen?

6) Haal bruikbare inzichten uit je informatiestromen

Maak je informatiestromen inzichtelijk, zodat je de juiste besluiten neemt. Dat betekent dat je zowel commercieel als operationeel kijkt waar winst wordt behaald en waar het weglekt. Zo kun je tijdig bijsturing geven als dat nodig is.

7) Een gezonde balans tussen werk en privé

Misschien klinkt het als een cliché, maar daardoor is de uitspraak niet minder waardevol. Geef jezelf de kans om goed na te denken over wat jijzelf wil in het leven en waar je heen wil in de toekomst. Merk je dat je professionele en privéleven hierbij niet in balans zijn? Geef jezelf dan het doel mee om dit in 2024 wel recht te gaan zetten.

Je hoeft er niet alleen voor te staan

Wat moet je geven aan jouw medewerkers voor het nieuwe jaar? Ten eerste de verantwoordelijkheid en het vertrouwen om doelen naar eigen inzicht te realiseren. En dat hoef je niet alleen te doen. Als persoonlijk bedrijfsadviseur helpt thexton armstrong jou en je team graag om 2024 tot een topjaar te maken.

Vrijblijvend adviesgesprek?
Wil jij een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek met een bedrijfsadviseur van thexton armstrong? Neem dan contact op met één van onze bedrijfsmentoren bij jou in de buurt. Je kunt ook ons contactformulier gebruiken.