Plan vrijblijvend afspraak

Nieuws

Nieuw: winstlekkage onderzoek 2023

nieuw rapport winstlekkage onderzoek

Nieuw rapport belicht onbenut winstpotentieel bij MKB-bedrijven.

thexton armstrong helpt MKB-ondernemers om hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Het is onze missie om praktische inzichten en strategieën te bieden die direct bijdragen aan een gezondere bedrijfsvoering en verbeterde winstgevendheid. Daarom presenteren wij met trots ons jaarlijkse onderzoeksrapport over ‘winstlekkage’ binnen het MKB en KMO in Nederland en België.

Sinds 2012 onderzoeken wij winstlekkage, en de resultaten zijn zeer interessant. De cijfers liegen er niet om: uit de meest recente gegevens van de afgelopen vijf jaar blijkt dat maar liefst 90% van de onderzochte bedrijven te maken heeft met aanzienlijke winstlekkage, wat resulteert in een gemiddeld waardeverlies van 8% van de totale omzet. In sommige jaren hebben we zelfs fluctuaties tussen de 8% en 10% geconstateerd.

De impact van winstlekkage kan verstrekkend zijn, en het is een rem op de groei en het succes van je bedrijf. Het is een sluipend probleem dat vaak onopgemerkt blijft terwijl de dagelijkse bedrijfsvoering alle aandacht opeist. Het goede nieuws is echter dat dit winstverlies veelal te voorkomen is.

Ons rapport biedt niet alleen een analyse van waar en hoe winst precies weglekt, maar geeft ook inzicht in de onderliggende oorzaken en gevolgen. We hebben ontdekt dat kleine aanpassingen in de organisatiestructuur en managementstijl al een significante impact kunnen hebben. Interessant is dat dergelijke aanpassingen niet noodzakelijkerwijs veel tijd of moeite hoeven te kosten, maar wel een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de winstgevendheid.

Voor veel ondernemers is het herkenbaar dat zij opgeslokt worden door dagelijkse operationele zaken: het managen van het team, het voeren van functioneringsgesprekken, het uitstippelen van marketingstrategieën, sales, ICT-beheer, en zo meer. Echter, een cruciale les uit ons onderzoek is dat je vaak meer winst kunt behalen door te werken áán je bedrijf, in plaats van enkel ín je bedrijf.

Bij thexton armstrong adviseren we ondernemers daarom om regelmatig een stap terug te doen en het grotere plaatje te bekijken. Waar kan efficiëntie verbeterd worden? Zijn er processen die stroomlijning behoeven? Kunnen bepaalde taken worden geautomatiseerd of uitbesteed? Dit zijn enkele van de vragen die wij samen met ondernemers beantwoorden. Dit kan leiden tot veranderende bedrijfsmodellen en verbeterde winstmarges.

We nodigen alle MKB-ondernemers uit om dit waardevolle rapport te lezen en te ontdekken hoe het kan bijdragen aan de versterking van hun bedrijf. Laat winstlekkage niet de stille bedreiging van jouw onderneming zijn. Neem de controle terug en maak van je bedrijf een succesverhaal.

Je leest het hele rapport hier:   WINSTLEKKAGE RAPPORT EDITIE 2023

Voor meer informatie over hoe je winstlekkage kunt voorkomen en wat thexton armstrong voor jouw bedrijf kan betekenen, maak je een vrijblijvende afspraak met één van onze bedrijfsadviseurs via het contactformulier.

Ontdek je onbenutte winstpotentieel. Maak van winstlekkage verleden tijd.

Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op met een bedrijfsadviseur van thexton armstrong via het contactformulier, of bel 036 – 23 40 185.