Plan vrijblijvend afspraak

Winstlekkage onderzoek 2023

Nieuw winstlekkage onderzoek is nú beschikbaar!

Dit jaar publiceren wij weer een nieuw rapport over het doorlopende winstlekkage onderzoek. In dit rapport zie je de resultaten van het doorlopende winstlekkage onderzoek bij meer dan 400 MKB ondernemingen in Nederland en België. We vergelijken de gegevens van meerdere jaren en kunnen daardoor conclusies trekken en trends signaleren. Weet jij wat de belangrijkste gebieden zijn waar winstlekkage optreedt? Je leest het in dit nieuwste rapport!

Wat is winstlekkage?

Winstlekkage = winst uit bestaande bedrijfsactiviteiten die nu weglekt uit de onderneming, uitgedrukt in euro’s. Bij negen van de tien MKB-bedrijven lekt ongemerkt geld weg. Enig idee hoe dat bij jou zit?

Hoeveel winst lekt er bij jou weg?

Doe zelf de winstlekkage test en krijg antwoord op de vraag: hoeveel winst laat jij als MKB ondernemer weglekken uit jouw onderneming?

Wat zijn de gevolgen van het weglekken van winst?

Het weglekken van winst is vaak geen primaire zorg voor de ondernemer, omdat het minder zichtbaar is. Dat het wel degelijk gevolgen kan hebben, lees je in ons onderzoeksrapport. Een druppel die door lekkage valt, kan grote gevolgen geven. MKB-ondernemers laten dus geld liggen en dat is jammer. Dit kan vermeden worden met aanpassingen in de manier waarop de onderneming georganiseerd is en aangestuurd wordt. Aanpassingen die niet eens veel moeite en tijd hoeven te kosten.

Wil je meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij leggen je graag uit wat winstlekkage voor jouw onderneming kan betekenen. En hoe we dat samen met jou en je team kunnen verbeteren.