Plan vrijblijvend afspraak

Nieuws

Henk Dijkhof, bedrijfsadviseur in de regio IJsseldelta en Noordoostpolder

bedrijfsadviseur Henk Dijkhof

bedrijfsadviseur Henk Dijkhof

‘Echt mooi om het beste uit een ondernemer te halen’

Tijdens zijn schooltijd begon Henk Dijkhof als 14-jarige onderaan de ladder met onkruid trekken in de tuinbouw. In de loop van de tijd werkte hij zich op tot onder meer verkoper, ook in het buitenland. Maar hij ontdekte dat hij zijn loopbaankeuzes niet altijd bewust had gemaakt. Door avondtrainingen en regelmatige gesprekken met zijn coach ontwikkelde hij zijn eigen identiteit en een niveau van zelfbewustzijn dat cruciaal is voor persoonlijke groei. Uiteindelijk startte Henk zijn eigen bedrijf. Met zijn unieke mix van ervaring en persoonlijke ontwikkeling is hij een waardevolle sparringpartner voor ondernemers die op zoek zijn naar begeleiding en groei.

Toen Henk jarenlang als verkoper werkte voor dezelfde kwekerij waar hij begon, begon zijn interesse in verkopen minder te worden. De kwekerij, een familiebedrijf, had op dat moment te kampen met moeilijkheden. Henk: “Ik wilde graag positieve veranderingen brengen, maar merkte dat mijn kritiek niet goed werd ontvangen. Inmiddels weet ik dat het veel beter werkt als iemand van buitenaf dat doet. Ik kwam tot de conclusie dat ik mijn plafond op die plek had bereikt en besloot dat het tijd was voor iets nieuws.”

Ondernemerschap

Er volgden verschillende functies in de tuinbouw, zowel nationaal als internationaal.

Henk: “Ik was vanaf jonge leeftijd overal in gerold en had mijn loopbaankeuzes niet altijd bewust gemaakt. Daarom wilde ik mij verder ontwikkelen en ontmoette Johannes, hij werd mijn coach.” Door avondtrainingen en gesprekken met Johannes ontwikkelde Henk zijn eigen identiteit. Hij zette nieuwe stappen en zocht naar werk dat beter bij hem paste. Tijdens die zoektocht ontmoette Henk iemand met een licentie voor potplanten, terwijl hijzelf een licentie voor planten in volle grond had. Samen besloten ze een bedrijf op te richten, dat uiteindelijk met zes medewerkers en een omzet van twintig miljoen euro succesvol zou draaien. Er lagen plannen om door te groeien naar een verdubbeling van de omzet, samen met een ander bedrijf. Totdat Henk een slecht gevoel kreeg bij dat bedrijf. Henk: “Ik merkte dat ze niet te vertrouwen waren, maar mijn compagnon wilde doorzetten. Ik besloot om naar mijn gevoel te luisteren en stapte uit het bedrijf. Helaas kreeg ik gelijk. Binnen een jaar ging mijn compagnon zowel zakelijk als privé failliet. Toen ik daarna opnieuw voor een bedrijf in de tuinbouw werkte zag ik dat er zaken niet goed gingen, maar mijn verbeterpunten bleken niet bespreekbaar. Managers dachten dat ik aan hun stoelpoten wilde zagen. Dat was het moment waarop ik weer voor het ondernemerschap koos. Zo kon ik andere ondernemers helpen met hun bedrijfsontwikkeling.”

De kracht van thexton armstrong

Omdat hij veel waarde hecht aan teamwerk, besloot Henk om niet alleen te ondernemen. Henk: “De tip van mijn coach, en inmiddels goede vriend, Johannes kwam precies op het juiste moment. Hij wees mij op thexton armstrong en hun manier van werken sprak mij direct aan. De interactie met collega’s in combinatie met de rode draad en het gereedschap waarmee we ondernemers begeleiden. We kunnen echt iets voor elkaar betekenen.”

Wat breng jij mee voor onze klanten?

Henk: “Het pad van mijn persoonlijke ontwikkeling, gecombineerd met mijn ervaringen als ondernemer. Johannes gaf mij de kans om mijn talent te erkennen en me te ontplooien. Hij heeft mij laten zien wat ik daarmee voor mijzelf en anderen kan betekenen, dat gun ik andere ondernemers ook. Ik spreek hun taal en ben verbonden met de regio. Daardoor ken ik de cultuur en weet hoe de hazen lopen. Dat helpt.”

“Uit ervaring weet ik dat niet alles een bewuste keuze is, dat sommige dingen je gewoon overkomen. Samen met de ondernemer onderzoek ik hoe dat zit. Wat doe je al? Waar zit je talent? Waar zit je onbewuste talent dat je nog niet kent? Waarom vind je het moeilijk als het anders gaat? Want zodra je inzicht hebt waar je precies mee bezig bent en hoe dat gekomen is, durf je ook te veranderen en uit je comfortzone te gaan. Ik vind het echt mooi om zo het beste uit een ondernemer te halen.”

Wil jij vrijblijvend in gesprek met Henk? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel Henk op 06 – 23 474 950.