Plan vrijblijvend afspraak

Blog

De schaalbaarheid van je onderneming (deel 1 van 3)

schaalbaarheid

Wanneer je een eigen bedrijf start, streef je naar groei en succes. Wanneer je onderneming groeit, is het belangrijk dat de winst met de omzet meegroeit. Maar hoe zorg je ervoor dat je dit gaat realiseren? Hoe zorg je er daarbij voor dat je bedrijf gezond blijft in deze (door)groeifase, jij jezelf niet voorbij loopt en je werknemers gemotiveerd blijven? Met de volgende tips zorg je ervoor dat je onderneming schaalbaar is en klaar is voor verdere groei.

Tip 1: Stel je visie in op schaalbaarheid

Wat bedrijfsgroei voor jou en je onderneming betekent, kan alleen jij zeggen. Dus bedenk in eerste instantie je ‘waarom’: wat is de reden dat je doet wat je doet? Ga vanuit daar verder werken. Waar wil je staan over drie tot vijf jaar? Ga na of de manier waarop je je werkzaamheden uitvoert slim en efficiënt is. Met andere woorden: hoe bereik ik hetzelfde resultaat met minder inspanning of minder middelen? Besteed jouw tijd aan zaken die je helpen om die visie te realiseren. Past het niet in de visie, doe het dan ook niet.

Tip 2: Doe het niet alleen

Bekijk welke personen jou kunnen helpen om jezelf en je bedrijf in de richting te ontwikkelen waar je over drie tot vijf jaar wil staan. Met welke medewerker kan je vrijwel alles delen, zodat je ook over je visie een gesprekspartner hebt? Eventueel heb je buiten je bedrijf iemand die je volledig kan vertrouwen en die je een spiegel voor kan houden.

Wil jij eens vrijblijvend in gesprek met een mentor van thexton armstrong over de schaalbaarheid van je onderneming?
Laat dan je gegevens achter via E: [email protected] of T: 036- 23 40 185 en dan nemen wij contact met je op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.

No Comments
Post a comment