Plan vrijblijvend afspraak

Blog

De schaalbaarheid van je onderneming (deel 2 van 3)

Je medewerkers klaarmaken voor groei: snappen ze het, willen ze het en kunnen ze het?

Waarbij ‘het’ staat voor hetgeen jij met jouw bedrijf wil bereiken. Met de volgende tips zorg je ervoor dat je onderneming schaalbaar is en jij en werknemers klaar zijn voor verdere groei.

Tip 1: Capaciteit

Om je bedrijf op te kunnen schalen is voldoende capaciteit nodig en wil je die ook aan kunnen passen als de omstandigheden daarom vragen. Ben je met jouw bedrijf in staat om de snelgroeiende vraag naar producten en/of diensten aan te kunnen? Hoe is de efficiëntie en effectiviteit in het dagelijkse werkproces? Zorg dat je genoeg werknemers hebt die er voor zorgen dat opdrachten volgens afspraak afgerond worden en er daadwerkelijk geld in het laatje komt. Zo kan jij je richten op andere werkzaamheden die meer bij jouw rol passen. Bekijk wat er binnen het bedrijf geautomatiseerd kan worden, om daarmee de productiviteit verder te verhogen.

Tip 2: Ontwikkeling van medewerkers

Hoe zorg je dat zij gemotiveerd zijn en blijven op jouw visie? Geef ze voldoende aandacht en vertrouwen, zodat zij taken en initiatieven zelf op kunnen pakken. Dit geeft jou weer ruimte om met andere zaken bezig te zijn. Kijk ook naar ontwikkelingen die je medewerkers zelf door willen maken; investeer in cursussen of workshops en laat ze die nieuwe vaardigheden toepassen in hun werk. Dit zorgt dat er efficiënter en effectiever wordt gewerkt, waardoor de groei in personeel veel minder hard hoeft te gaan dan de groei in omzet. Doordat je medewerkers werken aan hun persoonlijke doelen, kan dat ook bijdragen aan inspiratie binnen het team. Zij komen misschien met nieuwe inzichten waar je zelf niet aan had gedacht en dat kan je helpen in jouw persoonlijke groei en in die van het bedrijf.

Wil jij eens vrijblijvend in gesprek met een mentor van thexton armstrong over de schaalbaarheid van je onderneming?
Laat dan je gegevens achter via E: [email protected] of T: 036- 23 40 185 en dan nemen wij contact met je op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.

No Comments
Post a comment