Plan vrijblijvend afspraak

Blog

Daniël Rebollo: Wat kun je leren van……

Als ondernemer moet je ook zaken managen waarvoor je in eerste instantie niet hebt gekozen. Soms worstel je met verschillende petten, rollen en aandachtsgebieden; een goed moment om hulp te vragen. Onze klant Daniël Rebollo, eigenaar van VGO Support (vastgoedonderhoud), deed dat en startte zijn bedrijfsverbetertraject bij thexton armstrong. Hij vertelt over het effect daarvan op zijn bedrijf.

Daniël: “Mijn klanten zijn voornamelijk onderhoudspartners van woningcorporaties. Zij krijgen bijvoorbeeld opdracht om dertig complexen te verduurzamen. De voorbereiding daarvan is zeer tijdrovend. Wij brengen voor hen precies in kaart waar de risico’s en kansen liggen want daar hebben ze zelf meestal onvoldoende capaciteit voor in huis. We bezoeken de locatie, doen een nulmeting, meten in en koppelen maatregelen aan de gebreken. We adviseren en maken soms zelfs complete meerjarenbegrotingen.”

Waarom vroeg je hulp aan thexton armstrong?
“In 2017 startte ik als ZZP’er en dat liep goed” vertelt Daniël. “Met een constante stroom opdrachten zag ik kansen en besloot door te groeien naar een bedrijf met personeel. In 2020 nam ik mijn eerste medewerker aan en inmiddels heb ik er zes. Alleen merkte ik in dat snelle groeiproces dat ik de ervaring miste om weloverwogen keuzes te maken, ik raakte het overzicht kwijt. Om mijn bedrijf stabiel te kunnen laten groeien zocht ik een sparringpartner met ervaring. Bij een netwerkbijeenkomst had ik goede verhalen gehoord over thexton armstrong. Ik nam contact op en een jaar geleden werd Joris van Unen mijn mentor.”

Wat doet Joris concreet voor je?
“We zijn begonnen met de vraag waar ik – persoonlijk én zakelijk – over vijf jaar wil staan en hoe we dat voor elkaar gaan krijgen. Eén van mijn doelen is meer vrije tijd. Een andere is minder uitvoerend werk doen zodat ik mij kan focussen op mijn bedrijfsprocessen. Verder heeft Joris me veel inzicht gegeven in de verhouding tussen mijn kosten en omzet, maar ook in de rol- en taakverdeling van mijn medewerkers. Ik wil een handboek maken en krijg dan van hem een voorbeeld waar ik direct mee aan de slag kan. In het begin zagen we elkaar vaak, nu hebben we één keer per maand fysiek contact en we videobellen om de week. Ik kan mijn verhaal kwijt. Daar komen dan concrete acties uit en soms ook keuzes voor de toekomst.”

Wat heeft het jou gebracht?
“Ik heb meer rust, inzicht en overzicht gekregen. Ik sta nu anders in mijn werk omdat ik met iemand kan sparren die mijn bedrijf kent. Ik kan mijn ei kwijt en hij snapt ‘t. We hebben zowel mijn rendement als kwaliteit verhoogd. Mijn omzet verdubbelt jaarlijks. Sinds vandaag heb ik ook een officemanager die onder andere mijn mailtjes beantwoordt en de facturen betaalt. Joris houdt voor mij het overzicht en maakt ook een financiële prognose. Dat vind ik fijn want dat soort dingen liggen mij niet.”

Wat wil je ondernemers meegeven?
“Probeer de zaken voor te blijven! Ik was op tijd en ben blij dat ik Joris heb ontmoet. Hij heeft mij voorbereid op het hebben van een onderneming. Ik heb het nu in de vingers en onder controle. Zijn hulp is voor mij een goede investering.”

Wil jij eens praten en sparren met een mentor van thexton armstrong over jouw onderneming en processen?
Mail je gegevens naar [email protected] of bel 036-2340 185. We nemen dan contact met je op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.