Plan vrijblijvend afspraak

Blog

Lars van Breukelen: Visie over 5 jaar

Lars van Breukelen

Coenen Concept over 5 jaar

Coenen Concept onderscheidt zich in gedetailleerde maatwerkinterieurs voor bedrijven en particulieren. Lars van Breukelen (verkoop) en Hans Kessels (operations) namen Coenen Concept 7,5 jaar geleden over. Sindsdien investeerden zij continu in hun groeiende bedrijf, maar dachten te weinig aan zichzelf. Ze kregen er te veel taken bij. “We zagen dat bepaalde dingen beter konden en vroegen 2 jaar geleden bedrijfsmentor Jacques Suijdendorp om advies. Sindsdien is er veel veranderd. We werken nu meer áán dan in ons bedrijf en daar zijn leuke dingen uitgekomen” vertelt Lars.

 “Wij leveren maatwerkinterieurs aan kantoorpanden, horeca, medische praktijken en openbare gebouwen” gaat Lars verder. “En daarnaast zo’n 40 maatwerkkeukens per jaar aan particulieren. Hans en het team bewerken de ontwerpen. Die werken we technisch uit in ons eigen 3D-tekenprogramma. Zo laten we de klant alle details zien, inclusief verbindingen en scharnieren. De productie gaat via een directe koppeling naar een computergestuurde machine en de installatie op locatie doen we ook zelf. Bij ons kan bijna alles, wij denken altijd slim mee. Die toegevoegde waarde herkennen onze klanten. Voor particulieren zijn verjaardagen onze beste reclame” lacht hij.

Niet de grootste

“Drie jaar geleden startten we met de ontwikkeling van maatwerk in kleine meubels via internet. Onze digitale klant meet zelf in en ontwerpt thuis achter zijn computer eigen maatwerk. Inmiddels zijn we zover dat we op 1 december 2022 live gaan met Moblr. Ons tweede bedrijf waarin we maatwerkmeubels verkopen die je in afmeting, kleur en indeling helemaal kunt samenstellen. De bedoeling is dat we daarvoor nieuw personeel gaan aannemen.”

“Terugkijkend zijn we begonnen met 2 medewerkers in een halletje met gaten in de vloer. Nu zijn we met 13 medewerkers en verhuisd naar een mooi pand in Eindhoven. De groei zet door, maar het is niet onze ambitie om de grootste te worden. Wij willen graag tussen de jongens blijven staan en weten wat er speelt. Wij zijn mensenmensen, geen managers.”

Wat is er veranderd sinds de komst van Jacques?

“Hij zag hoeveel het was. Een groeiend bedrijf, veel plannen, een nieuw pand, nieuwe website en ik was ook nog pas vader geworden. Hij vroeg hoe gaan jullie ervoor zorgen dat jullie rustig naar huis gaan en goed kunnen slapen? We brachten samen de klantreis in beeld en ontdekten dat onze taken en verantwoordelijkheden ongelijk verdeeld waren. Wat beter kon werkten we met Jacques uit. Hans deed bijvoorbeeld de planning, maar werd er niet blij van. Op advies van Jacques deden Hans en ik allebei een competentie- en talententest. Wij bleken allebei niet de juiste personen voor de beste planning, maar een van onze werkvoorbereiders wel. Hij doet nu de planning en wij doen waar we goed in zijn en energie van krijgen. Verder hebben we onze boekhouding gedigitaliseerd en worden onze jongens door iemand anders aangestuurd. Dat geeft ons meer rust in ons lijf en werk. Zo kunnen we ons beter op onze langetermijndoelen richten.” 

Continuïteit en ontwikkeling

“Met een overlegformulier voor Hans en mij heeft Jacques ervoor gezorgd dat we continuïteit en ontwikkeling houden. Wij lopen dat formulier iedere 2 weken door en grijpen regelmatig terug op ons persoonlijke handboek. Daarin staat wat we doen, wat beter kan en welke invloed het heeft als je bepaalde dingen niet doet. We betrekken ons personeel ook bij verbetering en ontwikkeling. In onze kantine hangt een groot whiteboard waarop iedereen verbeterpunten kan schrijven of zaken waar ze tegenaan lopen. Iedere 2 maand sparren we met zijn allen over wat we daarvan aanpakken en wat niet. We kijken nu heel anders naar onze organisatie. Jacques loopt op de achtergrond mee en komt af en toe sparren.”

Tevreden zijn is ook een goede eigenschap

“Hans en ik hebben besloten dat we nog één keer de stap maken naar een nieuw, groter en energieneutraal pand. De grond is gekocht. Nog hooguit een paar medewerkers erbij en dan is ’t mooi genoeg. Meer willen levert stress op en tevreden zijn is ook een hele goede eigenschap! Over 5 jaar zitten we in ons nieuwe pand met beide bedrijven. Coenen Concept is dan gestabiliseerd en we richten ons op mooie specials en maatwerkinterieurs. Dat doet recht aan de kwaliteit van ons personeel. Intussen zorgt Moblr continu voor een basisinkomen. In die situatie kunnen we verder optimaliseren.”

Vrijblijvend adviesgesprek?
Wil jij ook een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek met een bedrijfsmentor van thexton armstrong? Neem dan rechtstreeks contact op met Jacques Suijdendorp of met één van onze andere bedrijfsmentoren bij jou in de buurt. Je kunt ook ons contactformulier gebruiken.