Plan vrijblijvend afspraak

Blog

Sandra ter Huurne: Visie over 5 jaar

Sandra ter Huurne

Een unieke Finse injectietechnologie met twee-componenten expansiehars maakt Uretek wereldwijd koploper in het liften van verzakte vloeren en funderingen. Dertig jaar geleden begon haar vader de Nederlandse vestiging, per 1 juli 2022 nam Sandra ter Huurne het bedrijf van hem over. Naast herstel biedt Uretek ook preventie. Sandra: “Recent rondden we een project af bij een bouwput. De damwanden moesten verwijderd worden en die stonden vlak achter de fundering. De klant vreesde voor verzakking. Wij plaatsten preventief onze injectielansen en laserapparatuur. Omdat expansiehars snel reageert kunnen wij heel gecontroleerd en tot een halve millimeter nauwkeurig werken.”

Het leek niet voor de hand te liggen dat Sandra het stokje over zou nemen. “Ik studeerde religie en levensbeschouwing” lacht ze. “Als mensen het mij vroegen zei ik altijd nee. Mijn vader had toen wel verschillende ijzertjes in het vuur, maar met alle overnamekandidaten liep het spaak. Inmiddels was ik wat ouder, ging nadenken en merkte dat ik van gedachten was veranderd. Vijf jaar geleden vertelde ik mijn vader dat ik het bedrijf van hem wilde overnemen en sindsdien ben ik betrokken. Voor het mensenmanagement heb ik veel aan mijn opleiding, technisch gezien moest ik wel kennis opbouwen. Dat is gelukt en voor de specifieke details heb ik mijn experts.”

Sandra houdt zich vanuit Lelystad bezig met Uretek Benelux en Duitsland. “In de Benelux zijn onze klanten voor ongeveer 70% particulier en 30% zakelijk, in Duitsland is die verhouding met 40% en 60% andersom” vertelt ze. “De impact van klimaatverandering zien we terug in onze cijfers. De jaren 2018 en 2019 waren droog en het aantal aanvragen steeg direct door de dalende grondwaterstand. Gezien de droogte van nu vermoed ik dat 2022 een nieuw recordjaar wordt.”

Betrokkenheid thexton armstrong

Sandra: “Mijn vader rondde een winstlekkagetraject af met een bedrijfsmentor van thexton armstrong. Benny Schulte nam het 5 jaar geleden over en kwam voor een kennismakingsgesprek. Toen was net bekend dat ik het bedrijf zou overnemen. In dat traject werd Benny onze sparringpartner en hij is nog steeds betrokken. Zijn kennis, netwerk en ervaring met andere bedrijven zijn belangrijk. Benny kan met een totaal andere blik naar mijn bedrijf kijken. Een mooi voorbeeld; in onze Duitse vestiging verhuisde een medewerker naar Nederland en vroeg of ik hier een baan voor hem had als accountmanager. Toevallig had ik net met Benny besproken dat ik een research en development afdeling wilde opzetten. ‘Kan hij niet de nieuwe R & D manager worden?’ vroeg Benny mij. Toen heb ik de oprichting van die afdeling vervroegd en die man aangenomen. Dat bleek een gouden greep, iedereen is er blij mee.”

Bedrijfsontwikkelingen

“Het gebeurt te vaak dat een vestiging zelf het wiel uitvindt terwijl een andere vestiging de oplossing al heeft” zegt Sandra. “Met een internationaal MT dat ook op grotere lijnen de strategie en doelen uitzet kunnen we efficiënter werken. Daarom wil ik de bestuurbaarheid verder verbeteren met een nieuwe managementstructuur, die begint vaste vormen aan te nemen. Ook hierbij is Benny betrokken. Binnenkort stellen we samen onze doelen weer bij voor people, planet en profit. Ik vind een goede fysieke en mentale gezondheid van onze medewerkers belangrijk. Daarom hebben we fruit in de kantine, zit-sta bureaus en een vertrouwenspersoon. Een opleidingsplan waarmee mensen zichzelf kunnen ontwikkelen is in de maak. Onze materialen zijn al milieuneutraal en circulair en we investeerden in een schoner wagenpark. Ik streef naar volledig elektrisch, maar dat lukt nog niet omdat we zware vracht over langere afstanden vervoeren. Onze markt is onder meer door klimaatverandering wat moeilijker te voorspellen. Een extreem natte of droge periode heeft direct invloed op het aantal aanvragen. Wij willen onze omzetverhoging onder andere halen uit meer efficiency, een overzichtelijker klantreis en het duidelijker communiceren van onze expertise.”

Uretek over 5 jaar

Sandra: “Mijn doel is dat het internationale MT dan loopt en ik daarin minder sturend en meer faciliterend kan zijn. Verder wil ik alle ins en outs van onze Duitse vestiging meer in mijn vingers hebben zodat ik beter zie wat daar onze kansen en uitdagingen zijn. Ik vind het een structurele uitdaging om onze medewerkers tevreden te houden, aan het milieu te denken en steeds minder plastic te gebruiken.”

Wil jij eens praten en sparren met een mentor van thexton armstrong over jouw onderneming en processen?
Mail je gegevens naar [email protected] of bel 036-2340 185. We nemen dan contact met je op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.