Plan vrijblijvend afspraak

Michiel van de Watering – bedrijfsadviseur

Ik ben partner bij thexton armstrong om met een gedegen aanpak het verschil in het leven van ondernemers te kunnen maken vanuit een groep, zodat we elkaar kunnen versterken om (nog) betere resultaten voor onze klanten te behalen. Mijn ervaring als bedrijfsadviseur is dat ondernemers in eerste instantie het inzicht niet hebben wanneer ze het resultaat van een opdracht beoordelen, en daarbij dus niet terugkijken naar welk resultaat ze in eerste instantie voor ogen hadden. Meestal is de winst van de nacalculatie lager dan waar bij het opstellen van de offerte vanuit werd gegaan. Als je dat als ‘verlies’ bestempelt en wil leren hoe dat een volgende keer voorkomen kan worden, krijg je veel meer actie en uiteindelijk meer winst.

Tip van Michiel:

“Betrek je team zoveel mogelijk bij hetgeen je voor ogen hebt met je bedrijf én deel de (tussentijdse) resultaten om die betrokkenheid hoog te houden.”

Ik heb begin 2013 een vliegende start gemaakt door in het eerste kwartaal als bedrijfsadviseur met drie ondernemers aan de slag te kunnen gaan. Ze hadden een hele duidelijke match met onze aanpak en twee van deze ondernemers zijn nog steeds klant. Daarna heb ik oplopend met tot zo’n tien klanten tegelijk mogen werken aan ondernemersplezier, hun balans tussen werk en vrije tijd en natuurlijk de winstgevendheid van hun bedrijf. Het mooiste resultaat is dat zowel de ondernemers, als hun medewerkers met meer plezier hun werk doen. Uiteindelijk worden we daar allemaal beter van, dus ook de klanten, leveranciers en andere relaties.

Persoonlijke noot

Ons werk komt neer op het (nog) beter managen van bedrijven. Daarmee helpen we de ondernemer het bedrijf te verbeteren, te laten groeien en/of over te dragen. ‘Managen’ staat heel dicht bij mijn passie voor paarden, want de oorsprong van het woord ‘manager’ ligt in de wereld van de paardensport. De manager is daar vanouds le soigneur d’un champion: de verzorger van een kampioen. Hij zorgt ervoor dat het paard onder ideale condities kan leven om tot optimale prestaties te komen. Zo kun je in deze laatste zin ‘het paard’ vervangen door ‘de ondernemer’ of ‘het bedrijf’.

Regio:

Utrechtse Heuvelrug, Bennekom, Veenendaal, Lunteren, Ede, Barneveld, Houten, Nieuwegein, Zeist, Wijk bij Duurstede, Utrecht, Vallei en Rijn

Agenda

Donderdag 2 juni:

Training winstlekkage

13:00 – 14:00 uur

Online

bedrijfsadviseur Michiel van de Watering

Michiel van de Watering
Bel: 06 – 53 721 117
[email protected]

bedrijfsadviseur Michiel van de WateringLinkedin Michiel van de Watering

Heb jij een vraag voor Michiel?

Laat je gegevens achter en hij neemt contact met je op! Je kunt je met dit formulier ook inschrijven voor zijn nieuwsbrief door het vakje hieronder aan te vinken.