Plan vrijblijvend afspraak

Edwin Esser – bedrijfsadviseur

Ben je wel eens naar Cirque du Soleil geweest? Kijkend naar kunstenaars die bijzonder veel ballen tegelijkertijd in de lucht kunnen houden of die in een spagaat de meest ongelofelijke dingen kunnen doen? Ondernemen voelt soms ook zo. Al die verschillende zaken die je in de gaten moet houden, dingen die je moet weten, in een spagaat tussen werk en privé het meeste uit jezelf en je onderneming halen. Een ondernemer wordt geacht dat allemaal te kunnen, zonder ervoor getraind te zijn. Daarom voelen veel ondernemers zich onvoldoende voorbereid, voelen zich overweldigd door alles wat ze moeten kunnen of doen.

Tip van Edwin:

“Je weet niet wat je niet weet. Maar als je om hulp vraagt weet je samen meer!”

Passie voor je vak, daar begint het vaak mee. Of je rolt “er in” omdat je familie dit al heel lang doet. Maar je wilt ervoor gaan, je wilt aan iedereen bewijzen dat je het kan! Alleen heeft nog nooit iemand gezegd dat je het per sé alleen moet kunnen. Veel ondernemers voelen zich van tijd tot tijd (zakelijk) alleen, omdat ze denken dat ze alles alleen moeten kunnen en overal verstand van moeten hebben. En als het een keer niet zo gaat zoals je gedacht hebt, met wie kun je daarover praten zonder dat er geoordeeld wordt?

Maar wat als dat niet zo is – dat je alles alleen moet kunnen? Ikzelf heb 26 jaar in een MKB bedrijf gewerkt, het voelde ook als “mijn bedrijf” en ik heb meegeholpen het te laten groeien en floreren, van kleine Nederlandse onderneming tot een internationaal bedrijf. Totdat “mijn bedrijf” werd overgenomen en het dusdanig veranderde dat het niet meer “mijn bedrijf” was.

Met name in de laatste jaren heb ik van heel dichtbij kunnen meemaken dat je niet alles alleen kan. Dat je soms gewoon hulp nodig hebt en dat het gewoon verstandig is daarom te vragen. Maar waarom lijkt dat zo’n grote stap te zijn?

Eigenlijk is het gewoon een “no brainer” om met een mentor aan de slag te gaan. Iemand die niet alleen “Ja” zegt, maar die ook kritische vragen stelt. Waaróm wil je iets? Wat nou als je niets (of iets anders) doet? Iemand die je helpt je doelen duidelijk voor ogen te houden en geen (of in ieder geval niet teveel) concessies te doen. Of die je helpt om groter te denken? Een mentor als accelerator voor je onderneming. Klinkt logisch, maar dat is helaas nog niet altijd het geval.

Bij thexton armstrong is dat precies wat we jou als ondernemer willen bieden. Een kritische navigator voor jouw route naar succes. Je bent weliswaar alleen vertrokken op je zakelijke reis naar succes, maar we kunnen samen op jouw bestemming aankomen (of natuurlijk gaandeweg een nóg mooiere bestemming uitzoeken).

Ik ga graag op reis met jou, mijn bagage heb ik al bij me!

Persoonlijke noot:

Naast dat ik een fervent golfer ben hou ik er enorm van samen met mijn vrouw met onze camper Nederland en Europa te verkennen. Nieuwe uitdagingen zijn nooit ver weg, liggen altijd om de hoek.

Regio:

Ik ben actief als bedrijfsadviseur en -mentor in Tilburg, Boxtel, Vught, Oisterwijk, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode

Wil je kennismaken met Edwin? Lees meer over hem in dit interview.

bedrijfsadviseur Edwin Esser

bedrijfsadviseur edwin-esser QRcodeLinkedin Edwin Esser

Heb jij een vraag voor Edwin?

Laat je gegevens achter en hij neemt contact met je op! Je kunt je met dit formulier ook inschrijven voor zijn nieuwsbrief door het vakje hieronder aan te vinken.